Nieuws

« Terug naar overzicht

Payoke start preventiecampagne rond loverboys dankzij Soroptimisten

Payoke publiceerde dinsdag 6 mei een infomagazine en – brochure over loverboys. Hiermee wil de organisatie iedereen die met slachtoffers en daders geconfronteerd wordt informeren over loverboytechnieken. Wat zijn signalen van uitbuiting door loverboys? Hoe herken je een slachtoffer?

Tot voor kort was er geen budget beschikbaar voor preventiecampagnes. Maar Payoke is verheugd dat Soroptimist International België (SIB), een organisatie die strijdt tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes, hier verandering in brengt.

De Soroptimisten steunen ons al enkele jaren in onze strijd tegen mensenhandel. Dit voorjaar overhandigden ze, naar aanleiding van hun 75-jarig bestaan, een cheque van 15 000 euro aan Payoke. Hiermee kunnen we eindelijk aan preventie doen.

In de publicaties over loverboys vinden lezers een checklist die hen kan helpen om slachtoffers en daders te herkennen. Dankzij de getuigenis van Nora, een jonge Belgische vrouw uit Antwerpen die twaalf jaar lang werd uitgebuit door meerdere loverboys, wordt de wijze duidelijk waarop de daders te werk gaan. Voormalig Payoke-straathoekwerkster Julie De Ceuster spreekt in het magazine over haar werk met slachtoffers in Antwerpen en haar inspanningen om een gesloten opvanghuis op te richten. Ze botste daarbij op een muur van onwetendheid en onwil bij politie, hulpverleners en politici. Sindsdien is het akelig stil geworden rond loverboys.

Payoke wil met deze preventiecampagne het thema terug op de agenda zetten en een discussie starten over het gebrek aan opvang voor slachtoffers van loverboys. 

« Terug naar overzicht

Actuele projecten

RAVOT-EUR Project

Doorverwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hongarije, het ministerie van Veiligheid en Justitie van Nederland en Payoke vzw van België hebben de volgende  aanvraag ingediend, "Verwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa" (hierna RAVOT-EUR) in het kader van de algemene oproep van de Europese Commissie tot het indienen van voorstellen voor het programma "Preventie en bestrijding van criminaliteit" 2012 ISEC.

www.ravot-eur.eu

Lees meer »

Met steun van

Payoke sponsoren?

Klik hier

Payoke vzw • Leguit 4 • 2000 • Antwerpen • België • T +32 (0)3 201 16 90 • F +32 (0)3 233 23 24 • admin@payoke.be
Openingsuren secretariaat: Maandag - Donderdag: 09.00u-17.00u, Vrijdag: 09.00u-15.00u, Zaterdag - Zondag: gesloten