Nieuws

« Terug naar overzicht

Vijf jaar inzet voor de bestrijding van mensenhandel in Europa

Vandaag is de 5e verjaardag van de inwerkingtreding van het Verdrag van de Raad van Europa inzake de bestrijding van mensenhandel.
 
Met de nadruk op de mensenrechten van slachtoffers van mensenhandel, het Verdrag bevat maatregelen om de correcte identificatie van de slachtoffers te garanderen, hun hulp en bescherming, alsook de vervolging van mensenhandelaars en internationale samenwerking te verbeteren.
 
De Raad van Europa groep van deskundigen inzake de bestrijding van mensenhandel (GRETA), die de uitvoering van verplichtingen uit hoofde van het Verdrag volgt, heeft al evaluatieverslagen van 16 landen gepubliceerd . GRETA verslagen over Frankrijk en Letland zijn zojuist bekend gemaakt. Het is duidelijk dat niet alleen mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting blijft bestaan, maar ook gedwongen arbeid of diensten neemt toe in Europa.

« Terug naar overzicht

Actuele projecten

RAVOT-EUR Project

Doorverwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hongarije, het ministerie van Veiligheid en Justitie van Nederland en Payoke vzw van België hebben de volgende  aanvraag ingediend, "Verwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa" (hierna RAVOT-EUR) in het kader van de algemene oproep van de Europese Commissie tot het indienen van voorstellen voor het programma "Preventie en bestrijding van criminaliteit" 2012 ISEC.

www.ravot-eur.eu

Lees meer »

Met steun van

Payoke sponsoren?

Klik hier

Payoke vzw • Leguit 4 • 2000 • Antwerpen • België • T +32 (0)3 201 16 90 • F +32 (0)3 233 23 24 • admin@payoke.be
Openingsuren secretariaat: Maandag - Donderdag: 09.00u-17.00u, Vrijdag: 09.00u-15.00u, Zaterdag - Zondag: gesloten