Nieuws

« Terug naar overzicht

EU Anti-Trafficking week in Antwerpen - Stedelijk Lyceum Cadix

Slavernij bestaat! 

Het Blauwe hart staat symbool voor het lijden van alle slachtoffers van mensenhandel over de hele wereld en is een protest tegen de tomeloze hardvochtigheid van diegenen die mannen, vrouwen en kinderen herleiden tot een verhandelbaar object. 

Deze afschuwelijke misdaad tegen de menselijke waardigheid is helaas nog steeds alomtegenwoordig. Sensibilisering op grote schaal, zonder onderscheid van leeftijd of sociale achtergrond, is de eerste noodzakelijke stap om deze aantasting van ‘onze’ menselijkheid kordaat een halt toe te roepen. 

Dinsdag 17 oktober 2017 voegde het Stedelijk Lyceum Cadix de daad bij het woord en organiseerde in samenwerking met UNODC, Payoke en de lokale politie van Antwerpen het Blueheart@schoolproject.

Het uiteindelijke doel van het project is om de oorverdovende stilte over het onderwerp te doorbreken.

Een greep uit het aanbod:

Ozark Henry 4-minute project

De afdeling Design en Expo heeft een container gebouwd om tijdens een van de workshops het 4-Minute Project van Ozark Henry, United Goodwill Ambassador against Human Trafficking, en de Blue Heart Campaign van de UNODC voor te stellen. Andere afdelingen hebben voor posters en fotoreeksen gezorgd of een andere bijdrage geleverd om het 4-Minute Project aan te vullen.

- Lokale Politie Antwerpen

Yannick Smits, rechercheur bij de lokale recherche Jeugd van de politie Antwerpen, zal voorlichting geven en alle mogelijke vragen van de jongeren beantwoorden.

Payoke

Payoke geeft de hele dag sensibiliseringspresentaties rond ‘loverboys/tienerpooiers’ en is met een stand aanwezig om informatie te verstrekken omtrent mensenhandel.

Blue heart selfies online

Er wordt een selfiemoment met het Blue Heart voorzien, zodat de foto’s razendsnel via de sociale media verspreid worden en zo de aandacht van de buitenwereld krijgen. De afdeling Multimedia zorgt voor een blog om alles op het net te zetten.

 

 

 

 

« Terug naar overzicht

Actuele projecten

RAVOT-EUR Project

Doorverwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hongarije, het ministerie van Veiligheid en Justitie van Nederland en Payoke vzw van België hebben de volgende  aanvraag ingediend, "Verwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa" (hierna RAVOT-EUR) in het kader van de algemene oproep van de Europese Commissie tot het indienen van voorstellen voor het programma "Preventie en bestrijding van criminaliteit" 2012 ISEC.

www.ravot-eur.eu

Lees meer »

Met steun van

Payoke sponsoren?

Klik hier

Payoke vzw • Leguit 4 • 2000 • Antwerpen • België • T +32 (0)3 201 16 90 • F +32 (0)3 233 23 24 • admin@payoke.be
Openingsuren secretariaat: Maandag - Donderdag: 09.00u-17.00u, Vrijdag: 09.00u-15.00u, Zaterdag - Zondag: gesloten