Nieuws

« Terug naar overzicht

Mensenhandel en kunst: Barcoded woman

Haar schilderij, Barcoded woman, heeft artieste Marcelle Hanselaar geschilderd na het lezen van een berichtje in een treinkrantje in Zurich. Daarin werd vermeld dat er een vrouw gevonden was, naakt en geketend aan de verwarming. Zij spraak niet de taal van het land en was lange tijd als sex slaaf in dat kamertje vastgehouden. 

 Bar coded woman, olieverf op doek, 102x81 cm 2012

 

Op haar pols was er een barcode getatoeëerd met de prijs 2000 euro. Dat was de prijs waarmee ze zichzelf vrij kon kopen. 
Maar ondanks een niet-aflatende klanten stroom kon deze vrouw dat geld nooit bij elkaar krijgen omdat de pooiers het meeste geld weer van haar afnamen. Wat Marcelle Hanselaar vooral aangreep [en zeer verontwaardigde] was dat ze haar niet alleen lichamelijk maar ook in haar menszijn vernederden door haar als koopwaar te presenteren en te behandelen. Maar op zo’n manier dat, hoewel haar koopprijs haalbaar was ze elke keer die hoop weer vernietigden door het meeste van het door haar verdiende geld af te nemen.

www.marcellehanselaar.com
http://www.marcellehanselaar.com/

« Terug naar overzicht

Actuele projecten

RAVOT-EUR Project

Doorverwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hongarije, het ministerie van Veiligheid en Justitie van Nederland en Payoke vzw van België hebben de volgende  aanvraag ingediend, "Verwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa" (hierna RAVOT-EUR) in het kader van de algemene oproep van de Europese Commissie tot het indienen van voorstellen voor het programma "Preventie en bestrijding van criminaliteit" 2012 ISEC.

www.ravot-eur.eu

Lees meer »

Met steun van

Payoke sponsoren?

Klik hier

Payoke vzw • Leguit 4 • 2000 • Antwerpen • België • T +32 (0)3 201 16 90 • F +32 (0)3 233 23 24 • admin@payoke.be
Openingsuren secretariaat: Maandag - Donderdag: 09.00u-17.00u, Vrijdag: 09.00u-15.00u, Zaterdag - Zondag: gesloten