Nieuws

« Terug naar overzicht

Spaans prostitutienetwerk bood minderjarigen 'à la carte' aan

In Spanje is een prostitutienetwerk opgerold dat 'à la carte' meer dan vierhonderd vrouwen, onder wie ook minderjarigen, aanbood. Er werden 29 mensen gearresteerd, zo meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Bij die actie konden ook twaalf minderjarigen geïdentificeerd en bevrijd worden.

De mensenhandelaars 'rekruteerden jongeren van 14 tot 17 jaar in een school en discotheken in de regio Murcia (in het zuiden van Spanje, nvdr.), of via advertenties op het internet', zo vermeldt een mededeling van het ministerie. De jongeren moest zich vervolgens 'in appartementen of thuis prostitueren', klinkt het voorts.

Onder de 29 opgepakte mensen bevinden zich ook 'drie personen die verantwoordelijk waren voor de organisatie en de dienstverlening voor klanten die specifiek naar minderjarigen vroegen'.

Het netwerk had ook een soort van portfolio vervaardigd waarmee 'à la carte' meer dan vierhonderd vrouwen uit Spanje en andere landen werden aangeboden. Hoeveel van hen er precies minderjarig waren, is niet duidelijk.

Het gerecht was het netwerk op het spoor gekomen na de verdwijning van een 17-jarig meisje met Ecuadoraanse nationaliteit in september 2014. De ouders van het meisje hadden de politie toen ook toevertrouwd dat hun dochter kort voor de verdwijning, en om een onduidelijke reden, plots meer geld ter beschikking had. De rechercheurs vonden haar uiteindelijk terug in een appartement waarin zich nog andere uitgebuite minderjarigen bevonden.

Bron: De Standaard

« Terug naar overzicht

Actuele projecten

RAVOT-EUR Project

Doorverwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hongarije, het ministerie van Veiligheid en Justitie van Nederland en Payoke vzw van België hebben de volgende  aanvraag ingediend, "Verwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa" (hierna RAVOT-EUR) in het kader van de algemene oproep van de Europese Commissie tot het indienen van voorstellen voor het programma "Preventie en bestrijding van criminaliteit" 2012 ISEC.

www.ravot-eur.eu

Lees meer »

Met steun van

Payoke sponsoren?

Klik hier

Payoke vzw • Leguit 4 • 2000 • Antwerpen • België • T +32 (0)3 201 16 90 • F +32 (0)3 233 23 24 • admin@payoke.be
Openingsuren secretariaat: Maandag - Donderdag: 09.00u-17.00u, Vrijdag: 09.00u-15.00u, Zaterdag - Zondag: gesloten