De Payoke Film

Wereldwijd sensibiliseren

Payoke wil artsen wereldwijd sensibiliseren. Daarom maakte de organisatie samen met documentairemaker Alexander Decommere, de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en studenten van de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen een sensibiliseringsfilmpje. Payoke verzamelde negen schrijnende medische verhalen uit de echte leefwereld van slachtoffers van mensenhandel.

Het project kreeg de volledige steun van mevrouw Maggie De Block, staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Zij woonde de lancering van het sensibiliseringsfilmpje op donderdag 30 mei 2013 bij.

“De bestrijding van deze mensonterende criminele praktijken vormt een absolute prioriteit voor de regering en voor mij”, zegt de staatssecretaris. “En uit ervaring weet ik dat het voor een huisarts helemaal niet vanzelfsprekend is om klachten te herkennen die het gevolg zijn van mensenhandel. Ik weet ook dat art sen graag zoveel mogelijk informatie hebben over het menselijk lichaam, maar zeker ook over alle mogelijke fenomenen in de maatschappij die gevolgen hebben voor de gezondheid van de mensen. Daarom is het project van de Universiteit Antwerpen en Payoke bijzonder zinvol.”

Actuele projecten

RAVOT-EUR Project

Doorverwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hongarije, het ministerie van Veiligheid en Justitie van Nederland en Payoke vzw van België hebben de volgende  aanvraag ingediend, "Verwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa" (hierna RAVOT-EUR) in het kader van de algemene oproep van de Europese Commissie tot het indienen van voorstellen voor het programma "Preventie en bestrijding van criminaliteit" 2012 ISEC.

www.ravot-eur.eu

Lees meer »

Met steun van

Payoke sponsoren?

Klik hier

Payoke vzw • Leguit 4 • 2000 • Antwerpen • België • T +32 (0)3 201 16 90 • F +32 (0)3 233 23 24 • admin@payoke.be
Openingsuren secretariaat: Maandag - Donderdag: 09.00u-17.00u, Vrijdag: 09.00u-15.00u, Zaterdag - Zondag: gesloten